GARANȚII ASIGURĂRI

Garanție de retur avans

Polita de Garantie privind returnarea avansului este un instrument de garantare validat prin lege ce poate fi folosit pentru constituirea garantiei solicitate de autoritatile contractante in vederea acordarii unui avans.

Conform Hotararii de Guvern nr 264/13.03.2003 Versiune actualizata la data de 24.06.2011, autoritatea contractanta are obligatia de a solicita contractorului un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari.

Polita de Garantie privind returnarea avansului acopera plata in favoarea Beneficiarului a unei despagubiri, in situatia in care asiguratul nu isi indeplineste obligatiile stipulate in contract, respectiv returnarea la timp si in conditiile stabilite a sumei inaintate cu titlu de avans.

Pentru emiterea politelor, asiguratorii pot solicita ca si contragarantie un bilet la ordin avalizat sau o fila cec. De la sucursalele societatilor comerciale de nationalitate straina constituite în Romania, se accepta ca si contragarantii inclusiv scrisori de la societatea-mama (parent company guarantee sau corporate guarantee).

Dintre avantajele asigurarii de Garantie privind returnarea avansului enumeram urmatoarele:

  • – costul redus
  • – emiterea rapida
  • – flexibilitatea
  • – protejarea capitalului de lucru

Un aspect foarte important care trebuie punctat: desi sunt emise de o societate de asigurare, aceste polite de garantii nu functioneaza ca o asigurare obisnuita. Astfel, ASIGURATUL are obligatia de a returna ASIGURATORULUI sumele ce se vor plati de catre aceasta in favoarea BENEFICIARULUI cu titlu de despagubire.

Pentru a obtine o polita de Garantie privind returnarea avansului, o companie trebuie sa intruneasca anumite criterii de eligibilitate si din acest motiv, societatile de asigurari efectueaza o analiza economico-financiare inainte de a inainta vreo oferta. Documentele necesare pentru aceasta analiza sunt urmatoarele:

  • – Ultimele doua bilanturi incheiate;
  • – Ultima balanta incheiata
  • – Contractul de lucrari

Copyright © 2022 Lion Broker de Asigurare și Reasigurare